jueves, 11 de abril de 2013

House in Keyaki by SNARK and OUVI

Honjyo-shi is a small area located in Saitama Prefecture. It is an hour and a half by car from Tokyo, Japan. Almost all residents here always use their own cars when they go somewhere because there is no available public transportation like trains and buses. This means that we need to consider providing parking spaces when building new houses within this area.

First, when we thought the outline of this house, we allotted the proper setbacks within the site. From this, we came up with a car parking space and a small garden. At the same time, we could get enough sunlight from every directions. Second, we designed 3 narrow windows on the south, east and west side of the house. Then we designed triangle voids in front of these windows on the second floor. These voids provided visual connections to the outside and inside of the house. And people inside this house can anticipate the presence of each other within different spaces or rooms. You could feel how the sunlight changes anytime as well as the changes in season.

Finally, we set some furniture on the border of the triangle voids and each places. The inner space of this architecture is divided into smaller spaces and it can be adjusted depending on the resident's preference." via thisispaper


No hay comentarios:

Publicar un comentario